Programa

Aquest concurs us vol animar a endinsar-vos en el vostre món fantàstic. Què representa el vostre pessebre? Quina és la vostre visió?

És un paisatge utòpic? Es basa en conceptes vinculats al solstici d’hivern? Parteix de representar dualitats com el cel i l’infern? És una reinterpretació d’una o vàries de les escenes de la nit de Nadal que apareixen en el pessebre popular?  És la representació d’un microcosmos local reinventat? És una arquitectura visionària? És una escena interior o exterior?…

Quines qualitats referents a l’espai, llum, materials i textures defineixen el vostre pessebre? Quins significats tenen els seus elements?

El concurs és una oportunitat, especialment per als arquitectes,  per alliberar-se de restriccions imposades per la pròpia professió, pel programa, per regulacions tècniques i constructives o per requeriments del client, restriccions que afecten a la imaginació dels creadors.

“El pessebre es mostra com a una ocasió de bastir el nostre ideal topogràfic i cultural.”

(Josefina Roma, Professora d’Antropologia de la Universitat de Barcelona)

Aquest concurs també vol ser una oportunitat per impulsar la iniciativa de fer pessebres per part d’individuals o col·lectius relacionats amb disciplines artístiques, oferint una perspectiva diferent del pessebre popular.

Continua llegint…